Motorrijles – Haal nu je rijbewijs
Je kunt ook motorrijles volgen in Breda bij Rijschool Hurks! Je lest op een Honda CBF600, een veilige motor voorzien van ABS. Dit zorgt ervoor dat de motor goed bestuurbaar blijft, ook als er (te) hard geremd wordt. De lessen worden gegeven door Ronald. Hij rijdt achter je op zijn eigen motor zodat je elkaar niet kwijt raakt in het verkeer. Ook wordt er op deze manier gezorgd voor een veilige buffer om je heen, wat vooral in het begin erg handig is!
Gratis gebruik van beschermende uitrusting

Om tijdens je rijlessen goed beschermd op weg te gaan mag je gratis gebruik maken van een motorjas en – broek in jouw maat, een goed passende helm en motorhandschoenen. Wel raden we je aan om hoge laarzen of werkschoenen aan te trekken.

Lessen vanaf 21 jaar

Rijschool Hurks beschikt enkel over zware motoren. Dat betekent dat je het examen vanaf 21 jaar mag doen.

Theorie

Voordat je het praktijkexamen Verkeersdeelneming voor de motor kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen motor (ook als je al in het bezit bent van een autorijbewijs).

Heb je nog geen theoriecertificaat A, maar wel een geldig rijbewijs B, dan mag je wél met de motorrijlessen beginnen. Ook het praktijkexamen Voertuigbeheersing (AVB) kun je dan al afleggen. Heb je nog geen rijbewijs B, dan moet je vóór je begint aan de praktijkopleiding eerst het theorie-certificaat A halen. Je kunt bij ons een compleet theoriepakket kopen bestaande uit een theorieboek en een cd-rom met oefenexamens. Voor meer informatie over het theorie-examen klik op ‘Theorie’.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen voor de motor bestaat uit twee onderdelen:

1.Voertuigbeheersing (AVB)

Voor dit examen zijn in totaal 12 oefeningen mogelijk, onderverdeeld in de volgende vier clusters:

  • Lopen met de motor en gebruik van de standaard
  • Verrichtingen bij lage snelheid
  • Verrichtingen bij hogere snelheid
  • Remoefeningen

Je krijgt tijdens dit examen zeven oefeningen uit bovenstaande clusters. Alle zeven oefeningen mag je één keer herkansen. Uiteindelijk moet je vijf van de zeven oefeningen voldoende afsluiten. (de twee foutieve oefeningen mogen niet in hetzelfde cluster zitten)

2.Verkeersdeelneming (AVD)

Tijdens het examen Verkeersdeelneming is het de bedoeling dat je een veilige en zelfstandige rit van ongeveer 35-40 minuten laat zien. Direct na terugkomst bij het CBR hoor je de uitslag. Als je ook voor dit examen geslaagd bent, kun je je motorrijbewijs aanvragen!

<b>MOTOR INSTAPACTIE</b><br />
6 LESUREN<br />
VOOR €320,–

MOTOR INSTAPACTIE
6 LESUREN
VOOR €320,–

Tarieven
Losse lessen:

Motorrijles – 60 min: €55,00
Motorrijles – 120 min: €110,00


Toetsen en examens:

AVB examen – 30 minuten: €160,00
AVD examen – 55 minuten: €210,00
Herexamen – 55 minuten: €210,00


Lesmateriaal:

Theoriepakket motor
(Theorieboek + online oefenen) €31,00