Additional Pages
Custom Links
Connect With Us
Autorijles – Haal nu je rijbewijs
Als jij je autorijbewijs op een leuke en snelle manier wilt halen, dan ben je bij Rijschool Hurks op het juiste adres! De lestijden zijn, zoveel mogelijk, van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. Voor de planning van de rijlessen moet je dus voor het overgrote deel in de gelegenheid zijn om overdag te kunnen lessen. Het is mogelijk opgehaald en afgezet te worden bij bijvoorbeeld het centraal station of school.
De auto

Je krijgt de rijlessen in een Volvo V40. Deze auto is voorzien van luxe opties als airco, in hoogte verstelbare stoelen, ingebouwde navigatie en cruise control. Zo kun jij in alle comfort je eerste rijervaring opdoen.

De instructeur

De lessen worden verzorgd door Ronald Hurks, de eigenaar van de rijschool. Hij geeft rijles sinds 2007. Het voordeel is dat je Ronald als vaste instructeur hebt en dus niet constant hoeft te wennen aan iemand anders.

Praktijkboek

Om jezelf optimaal voor te bereiden op de rijlessen geven wij les met een begeleidend praktijkboek. In dit boek staat per onderwerp stap voor stap uitgelegd waar je op moet letten tijdens het rijden. Ook de bijzondere verrichtingen staan duidelijk uitgelegd in dit boek.

 

Als je dit vooraf leest, scheelt dat een hoop tijd stilstaan met de auto en bovendien kun je achteraf op je gemak een bepaald onderwerp nog eens nalezen als er onduidelijkheden zijn. Zo ga jij nóg sneller je rijbewijs halen!

Theorie

Voordat je het praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen personenauto. Als je slaagt voor het theorie-examen is deze anderhalf jaar geldig. Voor meer informatie over het theorie-examen, zie de informatie bij ‘Theorie’.

Tussentijdse toets (TTT)

Tijdens je voorbereiding op het praktijkexamen kun je ervoor kiezen een Tussentijdse Toets te doen. Dit is een rijtest van het CBR die verloopt als een echt praktijkexamen. Het is een goede manier om alvast te wennen aan hoe het is als er een examinator naast je zit in de auto. Een ander groot voordeel van een Tussentijdse Toets is dat je vrijstelling kunt behalen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen.

 

Deze bijzondere verrichtingen kunnen bestaan uit een stopopdracht, een omkeeropdracht (keren d.m.v. steken, bocht achteruit, een halve draai of voor-/achteruit in een vak) en/of een parkeeropdracht (voor- /achteruit fileparkeren of voor- /achteruit parkeren in een vak).

Praktijkexamen

Als je er klaar voor bent, ga je met je instructeur naar het examen toewerken. Het praktijkexamen wordt afgenomen door een examinator van het CBR in Breda(Heerbaan 4). Het examen duurt ongeveer 55 minuten, dit is inclusief een introductie en de nabespreking.

 

Na de introductie bij het CBR in Breda, ga je een rit maken met de examinator (en eventueel je instructeur erbij, deze keuze mag je zelf maken!). Tijdens de examenrit is het de bedoeling dat je laat zien dat jij je met de auto zelfstandig en vooral veilig door het verkeer kunt verplaatsen. Je hoort direct de uitslag als je terug komt bij het CBR.

Rijles werkgebied

Hieronder een lijstje van regio’s waar wij leerlingen ophalen en wegbrengen voor praktijklessen. Woont u niet in de genoemde regio’s en wilt u tóch graag bij Rijschool Hurks lessen? Neem hierover contact op om te kijken of we samen een oplossing kunnen vinden.

  • Breda
  • Prinsenbeek
  • Teteringen
  • Terheijden
  • Dorst
  • Bavel
Filmpjes van lesonderdelen
<b>AUTO INSTAPACTIE </b>20LESUREN VOOR €899,–

AUTO INSTAPACTIE 20LESUREN VOOR €899,–

Tarieven
Losse lessen:

Proefles Auto – 60 min: €20,00
Autorijles – 60 min: €47,00
Autorijles – 90 min: €70,50
(Ter vergelijking: € 39,17 per 50 min)


Toetsen en examens:

Theorie-examen Auto
(Zelf in te plannen via CBR.nl)

Tussentijdse toets – 55 minuten: €175,00
Praktijkexamen – 55 minuten: €225,00
Herexamen – 55 minuten: €205,00
Gezondheidsverklaring –€34,80


Lesmateriaal:

RIS Praktijkboek: €20,00
Theoriepakket auto
(Theorieboek + online oefenen) €31,00