Autorijles – Haal nu je rijbewijs
Als jij je autorijbewijs op een leuke en snelle manier wilt halen, dan ben je bij Rijschool Hurks op het juiste adres! De lestijden zijn, zoveel mogelijk, van maandag t/m donderdag tussen 07.30 en 17.30 uur. Het is mogelijk opgehaald en/of afgezet te worden bij bijvoorbeeld station Breda, school of een ander adres in Breda. Hurks geeft zoveel mogelijk 1,5 uur rijles per keer. Uit ervaring blijkt dat dit het beste werkt voor de meeste kandidaten.
De auto

Je krijgt de rijlessen in een Volkswagen Golf. Deze auto is voorzien van opties als airco, in hoogte verstelbare stoelen, ingebouwde navigatie en cruise control. Zo kun jij in alle comfort je eerste rijervaring opdoen.

De instructeur

De lessen worden verzorgd door Ronald Hurks, de eigenaar van de rijschool. Hij geeft rijles sinds 2007. Het voordeel is dat je Ronald als vaste instructeur hebt en niet constant hoeft te wennen aan iemand anders.

Praktijk-app

Om jezelf optimaal voor te bereiden op de rijlessen geven wij les met een begeleidende praktijk-app (staat gewoon op jouw telefoon!). In deze app staat per onderwerp stap voor stap uitgelegd waar je op moet letten tijdens het rijden, er zijn ook handige filmpjes die het nog wat duidelijker maken.

Als je dit vooraf bekijkt en leest, scheelt dat een hoop tijd stilstaan met de auto en bovendien kun je achteraf op je gemak een bepaald onderwerp nog eens nalezen als er onduidelijkheden zijn. Zo ga jij nóg sneller je rijbewijs halen!

Rijlessen online inplannen

Via een handige app op je telefoon kun je zelf, op ieder moment van de dag, je rijlessen online inplannen. Dit scheelt iedere rijles weer 5 minuten, die je langer kunt rijden!

Theorie

Voordat je het praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen personenauto. Als je slaagt voor het theorie-examen is deze anderhalf jaar geldig. Voor meer informatie over het theorie-examen, zie de informatie bij ‘Theorie’.

Tussentijdse toets (TTT)

Tijdens je voorbereiding op het praktijkexamen kun je ervoor kiezen een Tussentijdse Toets te doen. Dit is een rijtest van het CBR die verloopt als een echt praktijkexamen. Het is een goede manier om alvast te wennen aan hoe het is als er een examinator naast je zit in de auto. De toets duurt, net als het praktijkexamen, 55 minuten. Een klein deel hiervan wordt besteed aan kennismaken en uitleg over de toets, een paar controlevragen over/bij de auto en 35 minuten rijden. Achteraf is er dan nog tijd over om de toets aan tafel te bespreken en verbeterpunten mee te krijgen om het praktijkexamen zo goed mogelijk te kunnen afleggen. Een ander groot voordeel van een Tussentijdse Toets is dat je vrijstelling kunt behalen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen.

 

Tijdens de toets krijg je 2 bijzondere verrichtingen, deze kunnen bestaan uit keren d.m.v. 3x steken, een bocht achteruit, een halve draai, voor-/achteruit in een vak, voor- /achteruit fileparkeren, de hellingproef of in een rechte lijn achteruit rijden.

Praktijkexamen

Als je er klaar voor bent, ga je met je instructeur naar het examen toewerken. Het praktijkexamen wordt afgenomen door een examinator van het CBR in Breda(Heerbaan 4). Het examen duurt ongeveer 55 minuten, dit is inclusief een introductie en de nabespreking.

 

Na de introductie bij het CBR in Breda, ga je een rit maken met de examinator (en eventueel je instructeur erbij, deze keuze mag je zelf maken!). Tijdens de examenrit is het de bedoeling dat je laat zien dat jij je met de auto zelfstandig en vooral veilig door het verkeer kunt verplaatsen. Je hoort direct de uitslag als je terug komt bij het CBR.

Rijles werkgebied

Hieronder een lijstje van regio’s waar wij leerlingen ophalen en wegbrengen voor praktijklessen. Woont u niet in de genoemde regio’s en wilt u tóch graag bij Rijschool Hurks lessen? Neem hierover contact op om te kijken of we samen een oplossing kunnen vinden.

  • Breda
  • Prinsenbeek
  • Teteringen
  • Terheijden
  • Dorst
  • Bavel

<b>AUTO INSTAPACTIE 15 lesuren</b> voor €870,–

AUTO INSTAPACTIE 15 lesuren voor €870,–

Tarieven
Losse lessen:

€ 25,00 Proefles Auto – 60 min
€ 60,00 Autorijles – 60 min
(Ter vergelijking: € 50,- per 50 min)


Toetsen en examens:

€ 225,00 Tussentijdse toets
€ 270,00 Praktijkexamen
€ 260,00 Herexamen
€ 310,00 Faalangst examen


Lesmateriaal:

€ 20,00 Praktijk-app
€ 40,00 Theoriepakket auto
(Theorieboek + online oefenen)