About – Wie is Rijschool Hurks
“Ik geloof dat je door inzicht en goede communicatie veiliger kunt deelnemen aan het verkeer.”

Van jongs af aan had Ronald Hurks al affiniteit met auto’s en interesse in het verkeer. Na een paar jaar als rijinstructeur in loondienst is hij in 2009 voor zichzelf begonnen. Dit omdat hij andere, vernieuwende ideeën had ten opzichte van zijn toenmalige werkgever. In de afgelopen jaren heeft hij zijn kennis uitgebreid. Sinds 2011 is hij ook bevoegd als motorinstructeur en heeft hij enkele lessen genomen op de vrachtwagen om zich meer te kunnen verplaatsen in de chauffeur en deze kennis over te brengen op zijn leerlingen. Na enkele jaren les te geven in verschillende categorieën ligt de focus nu geheel op de auto.

 

Ronald gelooft dat je door goede communicatie veiliger kunt deelnemen aan het verkeer. Dit begint met een duidelijke communicatie tussen jou en hem tijdens de les. Maar ook dat jij signalen herkent en andere verkeersdeelnemers begrijpt, zijn essentieel. Bovendien gaat hij jou leren om zelf inzichtelijk te rijden voor anderen.

Helder communiceren is één van de meest belangrijke onderdelen tijdens de rijopleiding. Dit begint met een duidelijke communicatie tussen jou en de rijinstructeur. Maar ook een inzichtelijk rijgedrag en dat jij andere verkeersdeelnemer begrijpt, zijn essentieel.

 

Veilig rijden in drie stappen
Duidelijke communicatie in de auto

Elkaar begrijpen staat bovenaan. Het veilig en bekwaam leren rijden begint met een duidelijke communicatie tussen jou en de rijinstructeur. Bovendien maakt een goede communicatie het lessen een stuk gezelliger.

Inzichtelijk rijgedrag en heldere signalen

Tijdens je rijopleiding leer je hoe je met je rijgedrag en door geven van heldere signalen met andere verkeersdeelnemers kunt communiceren. Rijden wordt daardoor een stuk makkelijker en zorgt voor veel meer plezier.

Begrijpen en voorspellen van het verkeer

Als je het verkeer goed begrijpt, kun je veel dingen voorspellen en ongelukken voorkomen. Tijdens je rijopleiding leer je de signalen van andere verkeersdeelnemers te doorzien en op de juiste manier te reageren.